Luon vaalimisen arvoista, vetoavaa muotoilua ja kokonaisvaltaisia brändikokemuksia paremman tulevaisuuden yrityksille.

Katriina Nuutinen

Studio Katriina Nuutinen

Kansainvälisesti palkitun muotoilijan, Katriinan valtteina on muotoiluosaaminen, tyylitaju ja näkemys visuaalisista kokonaisuuksista. Katriina tarjoaa suunnittelupalveluita yrityksille. 

Hänen ohjauksessaan ideat valmistuvat konkreettisiksi lopputulokseksi olivat ne sitten muotoilu strategioita, yrityksen visuaalisia ilmeitä tai tuotteita, jotka kuvastavat kaikkea edeltävää. Hänen tuotteensa ja teoksensa ovat sykähdyttäneet sydämiä niin Bahrainissa, Fiskarsissa kuin Singaporessakin. 

Katriina myös luennoi luovuudesta ja luovasta yrittämisestä ja tekee puhuja keikkoja muotoilun käyttämisestä yrityksen kansainvälistymis- tai kasvustrategiassa. Luovana konsulttina ja -johtajana Katriina tekee projektin koko elinkaaren ajan tiivistä yhteistyötä sinun ja viestintätiimin kanssa vision suunnittelussa ja toteuttamisessa. Kansainvälistyminen on hänen myötään luonteva kasvun mahdollisuus. 

Katriina työskentelee tiiviissä yhteistyössä luovan alan yrittäjien kanssa ja tarjoaa kokonaisvaltaisen visuaalisen brändin kehittämisen palvelun suunnittelusta toteuttamiseen laajan verkostonsa avulla. Yhdessä näiden alihankkijoiden kanssa he saavuttavat vaikka uuden, yhtenäisemmän visuaalisen ilmeen ja arvojesi mukaisen brändikokemuksen yrityksellesi.

Katriina kuuluu Woutilan perustajajäseniin ja toimii tällä hetkellä Woutila ry:n puheenjohtajana. Katriinalle luovien alojen toimintaedellytykset ja elinvoimaisuus Pohjois-Karjalassa on merkityksellinen asia ja hän toimii asiantuntijana Maakuntaliiton kokoamassa Luovien alojen POKAT-ryhmässä varapuheenjohtajana.

Thinkers&Makers

Thinkers&Makers on Katriinan luoma lifestyle-brändi, joka huomioi tulevaisuuden kuluttajat, heidän tarpeensa ja materiaaleille asetetut vastuullisuus vaateet. Tuotekokoelma on täysin vegaaninen ja pääsääntöinen materiaali niissä on portugalilainen korkki tai paikalliset kiertotalousmateriaalit.

Thinkers&Makers

Tuokio-alustat

Katriinan luoman Thinkers & Makers-lifestyle brändin tarjottimet ja alustat esittelevät portugalilaisen puun raakaa kauneutta. Tuokio leikataan korkkitammen kuoresta Portugalissa.

Hely

Hely-koruvalaisin, jonka Katriina suunnitteli vielä opiskelujensa ohessa Aalto yliopistossa valittiin ensiesiintymisessään Tukholman huonekalumessujen kauneimmaksi esineeksi vuonna 2009. Se on myös osa Suomen Lasimuseon kokoelmaa Riihimäellä.

Candeo-kirkasvalovalaisin

“Kun Katriina ideoi ja suunnitteli Candeo-kirkasvalovalaisimen (2010-), mitään sellaista ei oltu vielä nähty markkinoilla aikaisemmin. Candeo on laatujaan ensimmäinen valaisin, jonka myötä asiakas voi nauttia kirkasvaloa tinkimättä kauneudesta. Valaisin sopii monenlaiseen sisustukseen ja valotehoa on helppo muuttaa tarpeen mukaan.”

Markku Koski, Product Manager, Innolux, Helsinki

SOFT maljakot japanilaiselle Apexille, 2023

Elämän kauneus löytyy pienistä asioista. Kotimatkalla saatat ihastella pudonnutta oksaa tai yksittäistä kukkaa puutarhassasi. Soft maljakko on sopiva silloin, kun haluat tuoda pienet yksityiskohdat ja minimalistisen estetiikan huomion keskipisteeksi. Pienet Soft-maljakot on suunniteltu erityisesti koteihin ja ravintoloihin, pieniin pöytiin ja tiloihin. Useiden Soft-maljakoiden kokoelma luo suloisen ja vaikuttavan kokonaisuuden. Suunnitteluprosessi tehtiin täysin etäyhteydellä alusta loppuun.

European Forest City of the Year on palkinto, jonka jakaa vuosittain European Forest Institute (EFI). Vuonna 2023 palkittiin Novi Sad Serbiassa. EFI toivoi, että työ tehdään tammesta, joka on Serbialle tärkeä puumateriaali. Tammenlehti näkyy myös EFI:n omassa logossa.

“Sain idean, että teoksen muoto voisi olla tammenterho, joka symboloi kaiken alkua, myös toivoa.”