Woutila on työskentelytila taiteen, viihteen ja tieteen tekijöille. Woutila on näyttelytila ja galleria paikalliselle taiteelle. Woutila on myös mielentila, jolloin syntyy jotakin hienoa, ennennäkemätöntä ja elähdyttävää.

Me olemme Woutila, joensuulainen luova yhteisö, joka toimii entisissä Valinta Voutilaisen tiloissa Tulliportinkadulla.


Woutilassa tapahtuuMIELIKUVAKAAPPAUS 23.8.-21.9.2019

MIELIKUVAKAAPPAUS on Heli Kemiläisen (s.1985) ja Matti Salmisen (s.1980) ensimmäinen yhteisnäyttely, joka on esillä Galleria Woutilassa 23.8.-21.9.2019. Näyttelyn avajaisia vietetään Joen yön yhteydessä 23.8.2019 klo 17.00 alkaen.

Kemiläinen ja Salminen ovat joensuulaistaustaisia taiteilijoita, jotka työskentelevät Helsingissä. Aiemminkin Woutilassa esittäytynyt Kemiläinen on työskennellyt viimeisimmät vuodet yksityiskohtaisten lyijykynätöiden parissa ja Salminen on tullut suurelle yleisölle tunnetuksi musiikin tekijänä (Jodarok, Kemmuru, Aivovuoto). Vihdoinkin vahvana piirtäjänä tunnettu Salminen tuo yhteisnäyttelyyn esille kuvataidettaan. Sanataiturilla pysyy myös tussi kädessä ja taideteoksissa näkyy sama tunnistettava maailma mitä hän on maalaillut sanoituksissaankin. Woutilassa esillä oleva näyttely on Salmisen ensimmäinen julkinen näyttely kuvataiteilijana.

Näyttelyyn on syntynyt uniikki teossarja, jossa taiteilijat ovat yhdistäneet visuaaliset maailmansa free- piirtäen yhteisteoksia. Vapaapiirtämisessä sattumalle on annettu tilaa. Yhteisteoksissa taiteilijat pohtivat luomisprosessia. Tarkan suunnittelun sijaan teoksissa sattuma synnyttää jotain uutta ja yllätyksellistä.Katso vanhoja Woutila-tapahtumia Woutilan Facebook sivuilta


Woutila

Tulliportinkatu 14, 80130 Joensuu

info (ät) woutila.fi     

Aukioloajat

ti–pe 10-16
(torstaisin olemme auki klo 18 saakka)
la 11-14

Vapaa pääsy

Ryhdy Woutilan kannattajajäseneksi!

Woutila on nyt yhdistys – Woutila Ry. Me pyrimme omalla panoksellamme edistämään pohjoiskarjalaista taidetta, kulttuuria, viihdettä, tiedettä ja vähän kaikkea muutakin.

Miksi et siis liittyisi heti?

Woutilalaiset

Aki Ryynänen
Käsikirjoittaja

Jussi Santaniemi
Graafinen suunnittelija

Katriina Nuutinen
Muotoilija

Miika Nuutinen
Sirkustaiteilija ja runoilija

Outi Santaniemi
Tekstiilimuotoilija

Janne Käyhkö
Valo- ja videokuvaus

Tomáš Karásek
DevOps Engineer

Valokuvat: Jyri Keronen