Woutila on työskentelytila taiteen, viihteen ja tieteen tekijöille. Woutila on näyttelytila ja galleria paikalliselle taiteelle. Woutila on myös mielentila, jolloin syntyy jotakin hienoa, ennennäkemätöntä ja elähdyttävää.

Me olemme Woutila, joensuulainen luova yhteisö, joka toimii entisissä Valinta Voutilaisen tiloissa Tulliportinkadulla.

Woutila syntyi ja on kehittynyt hyvin luontevasti usean yksittäisen luovan yrittäjän yhteisenä ponnistuksena. Meillä oli löyhä, usean työhuoneen keskittymä jo olemassa toisaalla ja kun tämä tila vapautui ja saimme sopivan porukan kokoon, päätimme yhdistää voimamme ja muutimme tähän vanhaan kauppatilaan keväällä 2016.

Vuosien saatossa olemme järjestäneet yhdessä näyttelyitä, tapahtumia ja tehneet töitä yhdessä. Parasta Woutilassa on kuitenkin ollut vertaistuki ja työyhteisö usealle muutoin yksin yrittävälle luovan alan tekijälle. Woutilan myötä olemme myös verkostoituneet tehokkaammin kuin yksin toimiessamme. Yhdistys perustettiin, että näyttely ja vuokrauspalveluiden toiminta helpottuisi.


Woutilassa tapahtuu
Tulevien tapahtumien suunnittelu on vielä työnalla. Katso vanhoja Woutila-tapahtumia Woutilan Facebook sivuilta


Woutila

Tulliportinkatu 14, 80130 Joensuu

info (ät) woutila.fi     

Aukioloajat

Woutila on avoinna nyt näyttelyiden välissä hieman epäsäännöllisemmin.
Saapi tulla sisään, kun näet meitä paikan päällä, tai ota meihin ennakkoon yhteyttä!

Ryhdy Woutilan kannattajajäseneksi!

Woutila on nyt yhdistys – Woutila Ry. Me pyrimme omalla panoksellamme edistämään pohjoiskarjalaista taidetta, kulttuuria, viihdettä, tiedettä ja vähän kaikkea muutakin.

Miksi et siis liittyisi heti?

Woutilalaiset

Valokuvat: Jyri Keronen